E-Ticaret Geliştirme & ERP Entegrasyonu
DERBY, Kullanmış Olduğu ERP İle Asenkron Durumdaki Online Satış (E-Ticaret) Sitesinin Yenilenmesi ve ERP (SAP) İle Tam Entegrasyonu Sonucunda Minimum Hata ve Maksimum Verimlilik Sağlıyor
Türkiye’nin dev tıraş bıçağı üreticisi Derby, E-ticaret ve ERP altyapılarını senkronize etme ihtiyacını gidermek için E-ticaret ve ERP entegrasyon çözümlerindeki tecrübesiyle birçok sektörün ihtiyacını karşılayan Interval’i tercih ederek, 6 ay gibi kısa bir sürede tam entegre bir e-ticaret & kaynak yönetimi sistemine ve 15 kişilik operasyon birimi personelinden tasarrufla manuel operasyon hatalarından arındırılmış, maksimum verimli bir çalışma ortamına sahip olmuştur.
%75 İşgücü Tasarrufu
%300 Hatasızlaştırma
Müşteri Memnuniyeti
Kısaca DERBY®
“78 yıl önce Şişli’de başlayan, bugün dünyanın 65 ülkesinde devam eden bir hikaye…”
1940 yılından bu yana üretim sürekliliği, tıraş bıçağı üretiminde 45 yıllık tecrübesi, dünya standartlarında bıçak teknoloji ve üretim prosesleri, Türkiye’de üretilen tek tıraş bıçağı markası olması, beş kıtada global deneyimi, yüksek performans ve kalitesi, geniş ürün aralığı ve erişilebilir fiyatları ile Derby günümüzde rakamlara da yansıyan bu gücünü, Türkiye’den dünyaya taşıyor.
Türkiye ve Dünyada Derby
“Tüketicilerine daha rahat ve pürüzsüz tıraş deneyiminin yanında tıraşta cazip fiyatlar da sunan Derby, Türkiye’de çok daha fazla erkeği tıraşa ve bakımlı olmaya teşvik ediyor.
Yaygınlığı, erişilebilir fiyatları ile GFK 2017 Tüketici Araştırmasına göre Derby’i Türkiye’de her 10 kişiden 9’u biliyor. Bilinirliği en yüksek markalardan olan Derby, dünyaya da kendini tanıtıyor.”
E-Ticaret Altyapısı ile SAP Sisteminin Senkron Şekilde Çalışmaması İç Operasyonlarda Hatalara, Verimsizliğe Yol Açarak, Zaman ve Maliyet Kaybına Neden Oluyordu
– Zorluklar –
Kurumsal kaynak planlama yazılımı (ERP) olarak SAP kullanan DERBY, E-Ticaret altyapısı ile derbyberber.com üzerinden satış faaliyetleri gerçekleştiriyordu. SAP ve E-Ticaret altyapısının asenkron; yani birbirine entegre çalışmamasından ve mevcut e-ticaret yapısının yetersizliklerinden dolayı sürekli hata ve ek iş yükleri ortaya çıkıyor, manuel gerçekleştirilen birçok operasyon nedeniyle çalışma sürelerinde verimsizlikler bulunuyordu. Bu durum hem mevcut iş süreçlerinin maliyetli yönetilmesine sebep oluyor, hem de müşteri tarafında şikayet geri dönüşleri doğrultusunda marka itibarı zarar görüyordu.
– SAP “Satış Modülünün” E-Ticaret Platformu ile Entegrasyonu İhtiyacı –
“En önemlisi, sunulan çözümün E-Ticaret ve SAP tarafında entegre şekilde çalışması ve tüm manuel operasyonları otomatize etmesiydi.”
– Abdulkadir URAL | DERBY IT Müdürü
DERBY Neden Interval’i Tercih Etti?
– Çözümler –
Derbyberber.com’un aktif faaliyet göstermeye başlamasından itibaren yaşanan çok sayıda sorunun çözülmesi gereği, firmanın IT Müdürü Abdulkadir Ural’ın iş listesinde ilk sırayı teşkil etmeye başlamıştı. Ural, konuyu şu şekilde değerlendiriyor: “Web sitemize kaydolan, alışveriş yapan müşterilerimizin girdilerinin SAP’de karşılık bulması ve üretime kadar uzanan süreçte tam otomatik şekilde veri akışının sağlanması bizim için büyük önem arz ediyor. Bu nedenle Interval firmasının birçok sektör için uyguladığı, sürekli geliştirdiği E-ticaret altyapısı ve ERP entegrasyon çözümleri tercihimizde belirleyici faktör oldu.”
Son kullanıcının e-ticaret üzerinden siparişi ile SAP SD üzerinde müşteri kaydı, sipariş ve (MM) stokların hareketini tetikleyen Interval E-ticaret Entegrasyon Çözümleri sayesinde ürünün yaşam döngüsü, faturalamaya kadar entegre şekilde sağlanmış oldu.
Derby çalışanlarının SAP üzerinden yeni oluşturduğu ürünler, E-ticaret altyapısı (CMS) içinde yeniden oluşturuluyordu. Entegrasyon sonrasında, hataya açık olan bu ikinci operasyon ortadan kaldırılarak SAP ile senkronize şekilde ürünlerin otomatik ve eş zamanlı olarak derbyberber.com’da yaratılması sağlandı.
“Ürün yaşam döngüsünde kritik noktaların otomatizasyonu sayesinde daha az işgücü ile daha akıcı ve hatasız bir süreç memnuniyet verici.”
– Abdulkadir URAL | DERBY IT Müdürü
Projeden Neler Kazanıldı?
– Çıktılar –
%75 İşgücünden Tasarruf – 20 Personel ile gerçekleştirilen operasyonların 5 personel ile yapılabilir hale gelmesi
Hata Riskinin %300 Ortadan Kaldırılması – 3 kritik operasyonun otomatizasyonu
Hatasız, tam entegre, sipariş, cari(üye) ve stok yönetimi
Entegrasyon sonrası %100 doğru ürün sepetinin son kullanıcıya ulaştırılması ve yüksek müşteri memnuniyeti